Gloanțe cu greutate

categoria ARTICOLE | 1


Din ce în ce mai mulți pescari de răpitori români folosesc monturi de tip Texas sau Carolina. Cum plumbul, pe lângă faptul că se găsește din ce în ce mai rar, este și toxic, producătorii i-au găsit repede un înlocuitor și mai ECO-friendly, dar și mai scump… tungstenul. Strike King, producător american de renume, vine pe 2011 cu o gamă de astfel de „gloanțe”, seria Tour Grade Tungsten Weights, fiind una ceva mai suportabilă ca preț, semn că aceste accesorii vor deveni mai accesibile. Seria cuprinde 9 gramaje, de la 1/8 oz (3,5 grame) la 1 1/4 oz (35 grame) și 5 modele de culoare. Un alt avantaj al greutăților de tungsten este acela că sunt mai mici în comparație cu modelele de plumb de aceeași greutate, fapt ce duce la diminuarea agățăturilor. Finisarea este și ea una de finețe, suprafața fiind una lucioasă. Unii spun că greutățile de tungsten sunt mai senzitive decât cele de plumb, însă asta poate fi numai o chestie de interpretare, cert este că tungstenul devine o modă. Încearc-o și tu!

 

Follow cristi.albu:

Realizator TV la F&H Channel

Combin pasiunea pentru pescuit cu aceea pentru calculatoare. Pescuiesc cu placere orice peste, fie el de rau sau lac, cu dinti sau cu mustati. Pe primul plan insa ramane pescuitul la rapitori si competitia din aceasta ramura. Mottoul meu - Pescuiesc, deci exist!

  1. Emilian

    Nu stiu cat de multi sunt pescarii Romani care pescuiesc cu tungsten, ca aici de exemplu nu vad ca se pre inghesuie nimeni sa comenteze ceva. Oricum nu ar fi rau sa fie asa cum zici e mult mai valabil ca si plumbul din toate punctele de vedere.Norok la toti !

COMENTARII

Your email address will not be published.