Let the game begin

categoria ARTICOLE | 4

Maine incepe poate cea mai asteptata confruntare din istoria spinningului de competitie romanesc. Divizia MASTER, divizia premium de la noi, in componenta careia sunt 46 de sportivi, incearca sa demonstreze necesitatea splitarii Campionatului National in doua grupe, numarul pasionatilor de intreceri sportive fiind din ce in ce mai mare.

Despre faptul ca, cu onoare fac parte si eu din aceasta divizie v-am mai povestit. Asteptarile-mi sunt pe masura experientei de pana acum, una nu foarte indelungata. Ramanerea in prima divizie valorica ar insemna o performanta in sine, in conditiile in care aproape jumatate din “masteranzi” retrogradeaza si avand in vedere si numele grele, cu mare experienta care concureaza. Nu ascund ca imi doresc enorm sa urc pe un podium, insa sunt constient ca asta e aproape imposibil si ca inca nu a venit momentul.

Prima etapa, cea de la Valea Argovei, are un mare semn de intrebare: salau de 35 sau de 40 cm… Situatia de pe apa este oarecum “tulbure” numarul pestilor punctabili, adica peste 40 de cm, fiind unul extrem de redus. Tocmai de aceea se pune problema scaderii limitei minime de punctare, in ideea sporirii numarului de “punctabili”. Nici numarul celor de peste 35 de cm nu este unul care sa asigure liniste, insa sunt ceva mai multi fata de “patruzeciari”. Este curios ca populatia cea mai numeroasa este undeva in jurul a 30-33 de cm o posibila explicatie fiind ca generatia aceasta esta mai slab dezvoltata fata de cele anterioare, iarna grea si probabil lipsa hranei punandu-si amprenta pe talia pestilor … cine stie.

Am facut din pacate numai doua antrenamente, cate unul pe fiecare sector si am reusit sa “punctez” in amandoua, in cel mai recent chiar cu o frumusete  de 63 de cm.

Situatia din punct de vedere al capturilor este asadar destul de delicata. Ramane de vazut ce se va intampla la concurs.

Lansetele sunt pregatite, mulinetele sunt incarcate cu fire, nalucile isi asteapta randul, intr-o ordine deplina asa ca nu imi mai ramane de spus decat … LET THE GAME BEGIN !!!

Follow cristi.albu:

Realizator TV la F&H Channel

Combin pasiunea pentru pescuit cu aceea pentru calculatoare. Pescuiesc cu placere orice peste, fie el de rau sau lac, cu dinti sau cu mustati. Pe primul plan insa ramane pescuitul la rapitori si competitia din aceasta ramura. Mottoul meu - Pescuiesc, deci exist!

4 Responses

 1. Lucian

  Punctabilii sunt la fel pentru toti participantii. Neluand in calcul avantajul experientei sau a cunoasterii zonei de pescuit pe Argova unde se poate face o medie intre participantii de nivelul masteranzilor eu cred ca poti avea rezultate similare sau de ce nu chiar superioare unor “grei” cu state de plata vechi 🙂

 2. oby 1

  se pare ca au fost totusi destui patruzeciari
  abia astept rezultateke si pozele

 3. whity

  greu de tot; a iesit pana la urma “decent” daca ma uit pe clasament, insa oarecum mincinos; cu un peste, e drept destul de mare – 59 de cm, am obtnut un loc 6 in mansa 2 si un 28 la general, avand in spate niste consacrati; greu e cu greu, dar parca mai greu e fara; am avut niste emotii teribile … mi-a dat, l-am intepat si il simteam ca e mare si am zis ca e vreun crap; apoi langa barca s-a mai incolacit si pe firul de la ancora si dupa ceva manevre am reusit sa il scot cu minciogul, moment in care iar m-am poticnit ca l-am luat mai mult pe sus … ca pe clatita in tigaie … oricum cand l-am vazut in barca l-am legat cu 2 agrafe 🙂

 4. Leba

  2 agrafe! :)) tare de tot asta! ce face emotia din concurenti..

COMENTARII

Your email address will not be published.